15 zboruri cu români programate până la începutul lunii mai. Cât costă un bilet către Marea Britanie

Pandemia de coronavirus se pare că nu sperie nici românii, nici fermierii germani care au nevoie de muncitori pentru a le salva afacerea. Cultivatorii de legume și fructe caută ajutor în România, motiv pentru care 15 zboruri către Germania, Marea Britanie sunt programate până la începutul lunii mai.

Sute de români pleacă în străinătate

Potrivit Digi24, în plină pandemie de coronavirus, mai mulți români vor pleca spre Germania și Marea Britanie pentru a îi ajuta pe fermieri și pe cultivatorii de legume și fructe.

15 zboruri către cele două țări sunt programate din Iași, București și Cluj Napoca până la începutul lunii mai.

Conform reprezentantului firmei care efectueaza transportul aerian, Matthew Purton, compania aeriană încheie un contract cu firmele de legume și fructe din Marea Britanie care au nevoie de angajați.

Compania își programează cursele în funcție de ce le spun angajatorii. De asemenea, prețul unui bilet este dublu față de cel obișnuit, mai exact, suma dată pe bilet este de 250 de lire sterline pentru un pasager.

1.500 de români au plecat spre Germania în ultimele zile

1.500 de români au fost transportați către Germania săptămâna trecută în Germania, pentru a face muncă sezonieră.

Am transportat 1.500 de oameni în Germania până azi. Guvernul german are 40.000 de permise pentru a aduce lucrători. Până acum am lucrat cu Olanda, Germania și Marea Britanie, cred că avem ceva și în Austria acum. Dar, cu timpul, mă aștept să vedem un efort paneuropean, Franța, Elveția, dar și alte țări să aibă solicitări”, a mai spus reprezentantul firmei de transport aerian.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode declara că românii care au plecat săptămâna trecută de pe aeroportul din Cluj Napoca, erau organizați și păstrau legătura cu patronii lor.

Spuneau că fac această muncă de 10, chiar de 15 ani. Spuneau că sunt în contact direct cu asociaţiile fermierilor, cu fermierii din Germania. (…) Mai mult, vreau să mai spun un lucru: banii câştigaţi de muncitorii sezonieri se întorc în economia României într-o mare parte. Aşa că eu cred că este bine că acest mecanism a repornit”,spunea Bode.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *