A ajuns la vârsta de 117 ani consumând zi de zi un aliment banal

Italianca Emma Morano este cea mai bătrână femeie din lume. Ea a împlinit pe 29 noiembrie 2016 vârsta de 117 ani şi se simte foarte bine.

Femeia nu suferă de nici o boală gravă, deși a supraviețuit celor două războaie mondiale.
Femeia susține că a ajuns la această vârstă venerabilă pentru că a mâncat 3 ouă în fiecare zi.

Emma a consumat zilnic un ou preparat şi două crude de când doctorul i-a prescris această dietă, pe când avea 20 de ani, când a fost diagnosticată cu anemie.

Femeia a mai băut câte un pahar de vin pe zi, a mâncat carne slabă şi lapte la cină. Ea obişnuieşte să consume 500 de grame de ciocolată cu sau fără alune pe săptămână şi zilnic o linguriţă de miere.

Ea s-a născut în 29 noiembrie 1899, prima sa dragoste a murit în timpul Primului Război Mondial, s-a despărţit de un soţ violent chiar înaintea celui de-al Doilea Război Mondial şi a lucrat până la 75 de ani într-o fabrică de saci de pânză.

Urmând sfatul primit de un medic pe când avea 20 de ani, această a mâncat timp de aproape un secol trei ouă zilnic, două crude şi unul fiert, cu un pic de carne şi foarte puţine fructe şi legume.

Acum, îi plac prăjiturile, dar, într-un interviu acordat pentru AFP la sfârşitul lui octombrie, mărturisea că nu se va atinge de tortul pentru ziua ei, după ce cel pregătit pentru 116 ani i-a făcut rău.

“Oamenii vin… Nu invit pe nimeni dar ei vin. Americani, elveţieni, austrieci, din Torino, din Milano … Vin de peste tot să mă vadă!”, povesteşte ea.

Foarte independenţa, ea a rămas autonomă până la 115 ani, chiar dacă nu mai iese din micul sau apartament cu două camere de 20 de ani. În schimb, de anul trecut nu mai poate coborî din pat şi are nevoie de o asistenţă 24 de ore din 24.

Spiritul sau este în continuare foarte alert, dar nu aude bine, se exprimă cu dificultate şi nu mai poate urmări televizorul, petrecându-şi cea mai mare parte a zilelor dormind.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *