El e Flavius și a învățat pe câmp, în timp ce stătea cu vitele la păscut. A fost admis la Academia Forțelor Aeriene cu nota maximă

A avut un vis, acela de a ajunge sa studieze la Academia Fortelor Aeriene, iar pentru a-l indeplini a facut tot ce i-a stat in putinta.

Este povestea lui Flavius, baiatul care mergea cu vitele la pascut si isi lua cu el cartile, dupa care invata ore in sir.

Copil modest, nascut la tara intr-o familie cu posibilitati materiale reduse, Flavius Toarga le-a spus parintilor ca el vrea sa mearga la scoala.

A facut primele clase in satul natal, satul Marasesti, din Baia de Arama.

A mers apoi la liceu, la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde a terminat sef de promotie, scrie fabricatinromania.info.

Visul incepea sa prinda contur. S-a inscris la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov, sectia controlor trafic aerian si dat examen de admitere.

Cand rezultatele au fost afisate, Flavius, baiatul care a invatat langa vite, pe camp, era in capul listei, admis primul, cu nota cea mai mare.

Flavius a fost felicitat chiar de reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, imediat ce au aparut rezultatele admiterii.

Flavius a luat nota 10 la examen si a avut media finala 9.99, cea mai mare de la sectia de controlor trafic aerian din Academie.

Mama a povestit cum Flavius pleca cu vitele la pascut si cu cartile in plasa

Cea care i-a spus povestea a fost chiar mama lui. Femeia a povestit, potrivit Libertatea, ca stia ca fiul ei vrea sa ajunga student si ca il vedea cum pleaca la camp si cum isi ia cu el cartile.

„De fiecare data cand pleaca la scoala, suferim ca parinti. Aici mergea cu vitele, cu cartea in mana.

Il trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape si isi lua si cartea cu el”, a povestit mama lui Flavius, Maria Toader, pentru Libertatea.

Acum, Flavius e mandru, dar spune ca nu se astepta sa obtina cea mai mare nota.

E fericit ca a intrat la Academie si ca va deveni controlor de trafic aerian.

„In mare parte am invatat singur, dar am primit si ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit.

Sincer, nu ma asteptam sa am cea mai mare nota, dar ma asteptam, oarecum sa intru, pentru ca m-am pregatit pe tot parcursul anului pentru admitere.

Visul meu este sa ajung un controlor foarte bun, sa fiu printre cei mai buni.

Este si o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viata oamenilor, dar eu sper sa fie bine si o sa ma descurc, pentru ca daca iti doresti un lucru, cu siguranta vei fi bun.”, a spus Flavius Toarga, pentru sursa citata.

Comments (0)
Add Comment