Romanii ii someaza pe deputati sa nu dea liber vanatorii de ursi. Mii de oameni au semnat petitia in mai putin de 24 de ore.

– Vă cerem să refuzați să fiți parte la uciderea urșilor din România, specie strict protejată prin directivele europene!
– Solicităm Camerei Deputaților să respingă Propunerea legislativă de modificare a Legii Vânătorii nr. 407/2006, înregistrată la Senat sub nr. L294/2019, care declasifică ursul din lista speciilor strict protejate și îl introduce în lista speciilor care pot fi vânate fără restricții în perioadele prevăzute de lege.
– Solicităm Guvernului să motiveze această propunere, inclusiv cu date și argumente științifice, având în vedere statutul special de protecție de care se bucură specia cel puțin pe hârtie, atât la nivel național cât și european.
– Solicităm Guvernului să-și exprime public poziția față de încălcarea flagrantă de către acest proiect de lege a Directivei Habitate a UE, care poate atrage declanșarea procedurii de infringement la adresa României.
– Solicităm Comisiei Europene să transmită o poziție clară autorităților din România referitor la această propunere, inclusiv dacă transpunerea legislației europene în legislația națională este negociabilă sau nu sau dacă poate fi făcută ”peste noapte” pentru a servi intereselor unei minorități.

Semneaza aici

Comments (2)
Add Comment
  • GOGU RADU

    PROTEJATI URSII. MA OPUN HOTARARII DE A FI IMPUSCATI.
    PADUREA NU TREBUIE TAIATA CA SA LI SE ASIGURE HRANA SI ADAPOST.
    SUNT IMPOTRIVA VANATORILOR ANGAJATE DE STRAINI PENTRU TROFEE.

  • Ghiban Cristina

    nu doresc sa se dea liber la vanat ursi.