USR cere demisia ministrului de Interne

Reprezentanții partidului USR îi cer demisia ministrului Afacerilor Interne în contextul scandalului care a avut loc în urma acordului MAI cu Patriarhia Română privind măsurile pentru sărbătorile pascale.

USR cere demiterea lui Marcel Vela

Membrii partidului USR cer demisia ministrului Afacerilor Interne Marcel Vela, în urma scandalului provocat de acordul dintre MAI și Patriarhia Română, în legătură cu măsurile luate pentru Paște.

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine.Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, a transmis USR.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, ca îi va cere lui Marcel Vela să revină asupra acestui acord.

Scandalul MAI-BOR

Potrivit unor surse, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu și ministrul sănătății, Nelu Tătaru s-ar fi plâns premierului, Ludovic Orban că Vela a luat deciziile de unul singur și că pune în pericol tot ce au realizat până acum.

Întrebat dacă este adevărat, ministrul Afacerilor Interne a declarat pentru Antena 3, că din data de 8 martie a spus ca trebuie să ne informăm din surse oficiale, nu din zvonuri.

„În primul rând, aș dori să repet ceea ce spun de prin 8 martie, să luați informații doar din surse oficiale, nu din zvonuri, care acum, pe acestă epidemie și situație delicată, se urcă pe valul electoral politic ca să creeze tot felul de diversiuni în rândul guvernanților”, a spus Marcel Vela.

De asemenea, acesta a precizat că înainte de a decide un lucru, discută cu prim-ministrul și președintele României și ambii au fost la curent cu ce a anunțat aseară. Marcel Vela susține că a luat această decizie pentru a se evita aglomerația în noaptea de Înviere.

„Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru”, a spus ministrul de Interne.

Comments (0)
Add Comment