Anunțul pe care nimeni nu l-a băgat în seamă! Ambasada Chinei la București: ”Avem două vaccinuri anti-COVID-19 pe care le testăm pe oameni”

Ambasada Chinei la București a anunțat ieri că la Beijing a început testarea umană pentru două vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul este unul oficial și a fost confirmat de jurnaliștii aflați în capitala Chinei.

Acuzată că a lansat o adevărată ”armă biologică” ce afectează întreaga planetă, China a luat-o înaintea tuturor și a trecut la testarea uman pentru două tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut făcut oficial ieri, pe pagina de socializare a Ambasadei Chinei la București.

Cele două vaccinuri sunt dezvoltate de Sinovac Biotech Beijing, respectiv Wuhan Institute of Biological Products, o companie afiliată la grupul China National Pharmaceutical, deținut de statul chinez, anunța agenia de presa Xinhua. Comisia de Sănătate Națională a Chinei a confirmat informația, scrie Al Jazeera.

Chinezii au ajuns practic la cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 pentru care a început testarea umană. În martie, Beijingul a dat undă verde primelor studii pe subiecți umani realizate de Academia Militară de Științe Medicale și compania CanSino Bio. Testele au început pe un grup de 500 de voluntari cărora li s-a administrat vaccinul iar acum acestea au ajuns la faza doi, cu un nou grup de control.  

China, prima țară afectată de noul coronavirus, nu a mai reportat vreun deces în ultimele 24 de ore însă specialiștii iau în considerare scenariul unui al doilea val de îmbolnăviri după ce țările își vor redeschide granițele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *