Ce le transmite Raed Arafat românilor de 1 mai: „Nu am scăpat. Încă putem să o luăm către o direcţie nedorită”

De 1 mai oficialii le transmit românilor să fie prudenți pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat are un mesaj important pentru ei.

Raed Arafat le transmite românilor să dea dovadă de responsabilitate, vineri, de 1 mai, pentru a evita apariţia mai multor focare de coronavirus. „Situaţia este în mişcare. În unele zile avem trei sute şi ceva de cazuri noi, în altele 260, 270 de cazuri noi. Problema arată că încă nu suntem pe un trend descrescător susţinut şi continuu. Asta înseamnă că încă există riscul ca lucrurile să meargă într-o direcţie pe care nu ne-o dorim.

loading...

Acest lucru depinde foarte mult de ce face populaţia şi ce facem noi. Continuăm să ne relaxăm prea deveme, fără să respectăm regulile, riscul este să înceapă o creştere a numărului de cazuri şi să nu putem să luăm măsurile de relaxare ulterior. 

Această perioadă este extrem de critică. Nu am scăpat. Încă putem să o luăm către o direcţie nedorită. Dacă oamenii nu respectă regulile, este posibil să apară alte focare. Oamenii trebuie să respecte măsurile până la data de 15 mai. De noi toţi depinde ce se întâmplă. Rugămintea este să rămână acasă, să limiteze ieşirile şi socializarea cât de mult pot”, a spus șeful DSU la România TV.

Urmează un „weekend de foc”

De asemenea, premierul Ludovic Orban a cerut, joi, respectarea cu ocazia zilelor libere de 1 Mai a regulilor stabilite de autorităţi. La rândul său, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a menționat că weekend-ul care vine va fi unul de foc pentru că poate da peste cap sau nu situația în care se află unele focare din România.

Conform acestuia, relaxarea măsurilor după 15 mai depinde doar de atitudinea cetățenilor români. „Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai.

Rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”, transmite șeful de la Sănătate.

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *