Copii atacaţi cu spray lacrimogen de o învăţătoare din Satu Mare. ”Nu erau cuminţi”

O învăţătoare din Satu Mare şi-a atacat elevii de clasa zero cu spray lacrimogen! „Copiii nu erau cuminţi” – e explicaţia halucinantă a femeii care venise de numai trei zile la catedră, ca suplinitor. Într-un acces de furie, a descărcat sprayul toxic direct în ochii şcolarilor. O fetiţă şi un băiat au ajuns la spital, în timp ce învăţătoarea, care preda de 13 ani şi trecuse toate testele psihologice, a fost reţinută.

13 elevi erau în clasă, când învăţătoarea lor a scos din senin spray-ul lacrimogen. Copii de numai 6-7 ani, aflaţi în a treia zi de şcoală, au devenit ţinte. O fetiţă şi un băiat au primit jetul de spray direct în ochi şi au ajuns de urgenţă la spital. 

Tatăl unuia dintre copiii atacaţi spune că „a vrut să îmi omoare copilul. E tentativă de omor„.

Directorul şcolii din Satu Mare a chemat poliţia. Nici el nu îşi explică de ce învăţătoarea de 43 de ani şi-a atacat elevii cu spray lacrimogen. 

Ciprian Balog, directorul şcolii: Sigur că am întrebat-o: doamnă, ce aţi făcut? Am dat cu spray! Dar care a fost motivul? Pentru că au fost neastâmpăraţi

Călin Durlă, inspector şcolar: Dânsa a afirmat că ar fi fost agresată de doi elevi şi s-a simţit ameninţată. Şi atunci, spune dânsa, că în legitimă apărare a folosit spray lacrimogen. Eu nu pot să cred că un cadru didactic poate fi ameninţat de doi copii de şase ani

Părinţii sunt decişi să depună pângere împotriva învăţătoarei care abia preluase, de trei zile, ca suplinitor, clasa pregătitoare din localitatea Santău. Culmea e că femeia tocmai trecuse cu brio, anul acesta, testul psihologic necesar la început de an şcolar. 

Tatăl unuia dintre copiii atacaţi spune că „dacă nu ştie să se ocupe cu copiii, de ce se pune profesoară? Dacă n-are răbdare la copii„.

Iar tirada la adresa învăţătoarei continuă: „Ne-a zis, luni, că ea iubeşte foarte mult copiii. Aşa îl iubeşte, că vrea să omoare copilul?„.

Învăţătoarea a fost reţinută şi riscă închisoarea pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă. Până acum, n-au existat plângeri împotriva ei, însă cariera sa a fost una neobişnuită. Nu rezista mai mult de o lună la o şcoală, spune inspectorul şcolar. 

Călin Durlă, inspector şcolar: Dacă organele care fac cercetarea în acest caz nu interzic dreptul de a profesa, noi suntem obligaţi, pe documentele pe care le are, să acceptăm să dea concurs pentru ocupare de posturi

Nu este singurul caz în care un cadru didactic are un comportament neadecvat şi totuşi se întoarce la catedră. 

În 2018, o profesoară de tehnologie din Bucureşti a declanşat o adevărată revoltă printre elevi, când a reînceput să predea în ciuda izbucnirilor sale.  

De anul acesta, cadrele didactice trebuie să prezinte la început de an şcolar o adeverinţă care să dovedească faptul că n-au săvârşit infracţiuni cu violenţă sexuală sau de exploatare a minorilor pentru a se putea angaja. 

Atacarea copiilor cu spray lacrimogen nu se numără, însă, printre faptele care să ţină o învăţătoare departe de catedră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *