Declarația Președintelui Iohannis. „Virusul nu va dispărea, vom mai avea restricții”

Președintele României a susținut o declarație de presă astăzi, după încheierea ședinței de evaluare a măsurilor privind gestionarea epidemiei de coronavirus.

Mesajul Președintelui Iohannis

Pentru început, Klaus Iohannis a ținut să le mulțumească cetățenilor români pentru că au respectat măsurile impuse, bisericilor și medicilor care au ajutat societatea în această criză produsă de noul virus.

Vreau sa va multumesc pentru ca ati respectat masurile impuse de autoritati in aceste zile de sarbatoare. Am reusit cu totii, impreuna, sa facem ce ne-am propus – sa stam acasa. Multumesc si bisericilor, preotilor, care au avut o contributie semnificativa.

Multumiri se cuvin si autoritatilor, care au fost prezente si au stiut sa vina in ajutorul oamenilor.Multumiri speciale medicilor si personalului medical, care au fost la servici si au avut grija de cei bolnavi„, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a vorbit și despre scandalurile izbucnite în ziua de Paște din cauza persoanele care au încălcat restricțiile.

Au fost si chestiuni cu iz clar negativ. Condamn cu ferminate manifestarile violente, putine dar vizibile. Laud Politia si Jandarmeria, care au intervenit la timp si ferm. Nu putem sa toleram astfel de manifestari violente. Acolo unde nu se respecta normele trebuie intervenit prompt„.

În ceea ce privește prelungirea stării de urgență, Klaus Iohannis a declarat că decretul se termină pe 15 mai, iar dacă cazurile de infecție și numărul de decese scad, România va intra într-o fază de relaxare.

Ce se va întâmpla cu persoanele vârstnice?

Totodată, șeful statului a subliniat faptul că propunerea de a izola persoanele vârstince nu va exista. Acesta a punctat clar că acest plan nu va fi întreprins niciodată.

A aparut o idee care a dus la multa neliniste: Cineva propunea intr-un plan o masura aberanta – ca persoanele pestee 65 de ani sa fie carantinate. Asa ceva nu se va intampla, este inacceptabil! Noi traim intr-o societate libera, care se protejeaza in cazul epidemiei, dar nu venim cu astfel de masuri totalitare. Stati linistiti! Nu vine nimeni sa va ia de acasa!„, a spus Klaus Iohannis.

Acesta susține că ceea ce s-a propus nu este un lucru normal și nu face decât să declanșeze panică în rândul cetățenilor.

Astfel de planuri prost gandite si prezentat nu fac decat sa induca panica in populatie. Toata lumea trebuie sa fie responsabila, inclusiv oamenii care sunt considerati experti. Trebuie sa avem un plan pentru Romania, lucram la el impreuna cu guvernul Orban„, a declarat Iohannis.

Măsurile luate împreună cu Guvernul, vor fi comunicate în zilele următoare publicului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *