Declarație absolut sfidătoare a lui Dăncilă, despre plecarea românilor din ţară: „Au plecat în perioada 2005 – 2007, când se tăiau salarii şi pensii”

Liderul PSD Viorica Dăncilă a susţinut, duminică, la întâlnirea cu PSD Diaspora, că Guvernul său încearcă să facă tot posibilul ca românii să se întoarcă în ţară. Cât despre faptul că românii s-au bejenit cu milioanele, ţara noastră fiind undeva după Siria la capitolul emigraţie, Dăncilă a ţinut să declare că mulţi oameni au plecat din România în perioada 2005 – 2007 şi „atunci când se închideau şcoli, spitale, se tăiau salarii şi pensii”. Cu alte cuvinte, Băsescu e de vină…

„Avem români foarte deştepţi. Acolo unde lucrează au generat încredere în ei, că au adus plusvaloare. De ce să venim doar cu cei care au greşit în faţa legii? Şi în alte ţări sunt care au greşit şi alte ţări au cetăţeni care au greşit, dar nu-i scot pe aceia în faţă, ci pe cei care aduc plusvaloare. (….) Aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple în România, trebuie ca noi aici, toţi cei care avem o responsabilitate, care ocupăm funcţii înalte în statul român să facem tot ce este posibil ca despre România să se vorbească frumos pentru că acest lucru îi ajută pe cei din diaspora, să facem tot ce este posibil să creăm condiţiile ca românii să se întoarcă acasă pentru ca aceasta este calea dreaptă pe care să o urmăm. Cum să facem acest lucru?

Prin ceea ce am început: creşterea salariilor, locuri de muncă bine plătite, crearea condiţiilor în localităţi”, a declarat Dăncilă, citată de Ziare.com, la întâlnirea de la Mamaia cu membri ai PSD Diaspora.

Dăncilă – premier peste un guvern care pe 10 august 2018 a gazat circa 100.000 de oameni prezenţi la mitingul diasporei, parte dintre ei oameni veniţi de la mii de kilometri pentru a protesta – a mai susţinut că Guvernul trebuie să continue programele care să-i ajute pe românii care să întorc în ţară să-şi dezvolte propria afacere.

Dăncilă a mai opinat că trebuie o mai bună relaţionare între Guvern şi diaspora şi a susţinut că mulţi dintre români au plecat atunci când se tăiau pensii şi salarii.

„Sunt oameni care au plecat mulţi dintre ei pentru că nu au avut încotro. Lupta politică este foarte acerbă. Spun unii ‘au plecat din cauza voastră’. Nu, sunt oamenii care au plecat din 2005, 2006, 2007, de-a lungul timpului. Au plecat atunci când se închideau şcoli, spitale, se tăiau salarii şi pensii. Nu trebuie să uităm acest lucru. Este adevărat că nici noi nu am făcut încă totul, dar cred că trebuie o mai bună relaţionare între Guvern şi diaspora. Trebuie să vedem care credeţi că sunt elementele necesare pe care noi să le implementăm să vă puteţi întoarce acasă”, a transmis Dăncilă.

Candidata PSD-ului la prezidenţiale a mai ţinut să declare că îşi doreşte să se întoarcă acasă cât mai mulţi români, însă a transmis un mesaj şi pentru acei conaţionali plecaţi care nu au în plan să mai revină în ţară. „Cei care vor să rămână în statele unde au plecat pentru că s-au obişnuit acolo, şi-au creat familii acolo, să spună cu mândrie că sunt români şi să nu le mai tremure vocea niciodată, să creadă toţi din jurul lor că România este o ţară frumoasă, cu oameni deştepţi, destoinici şi oneşti şi aici tradiţiile sunt cele mai frumoase din lume şi pot să se convingă când ne vor vizita ţara”, a mai adăugat Dăncilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *