Fată din Iaşi, răpită de un tânăr, salvată de o aplicaţie pe telefon

O fată în vârstă de 17 ani, din comuna Grajduri (Iaşi), răpită de un tânăr care încerca să o batjocorească, a fost salvată de o aplicaţie de pe telefon.

Totul s-a întâmplat, în urmă cu aproximativ o lună, la marginea comunei Grajduri. Fata de 17 ani mergea pe jos, pe un drum comunal, între satele Bârnova şi Poiana cu Cetate.

Agresorul ei a urmărit-o, iar la un moment dat a sărit pe ea şi a încercat să o tragă pe marginea drumului, în nişte boscheţi.

Tânăra a început să plângă şi să se zbată şi şi-a amintit de o aplicaţie de tip SOS pe care o avea pe telefon.

Aplicaţia, care se numeşte ‘Trimitere mesaje SOS’, este valabilă pentru telefoanele Samsung şi poate fi utilă în situaţii de urgenţă.

Fată din Iaşi, răpită de un agresor, salvată de aplicaţia de pe telefon

Astfel, tânăra a apăsat de trei ori consecutiv butonul de aprindere al telefonului, iar aplicaţia SOS s-a activat.

Telefonul a trimis trei mesaje de ajutor către trei numere de telefon salvate anterior, a înregistrat ambiental timp de 5 secunde şi a făcut mai multe poze, atât cu camera selfie, cât şi cu camera de pe spate.

Când a observat că telefonul fetei a început să facă poze şi să înregistreze, agresorul s-a speriat, astfel că fata a reuşit să scape.

În baza probelor înregistrate de telefon, tânărul a fost arestat preventiv şi ulterior trimis în judecată pentru lipsire de libertate şi tentativă de viol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.