Jaf spectaculos. Un vas de toaletă din aur, evaluat la 1 milion de lire sterline, a fost furat

Vasul de toaletă din aur, o lucrare de artă semnată de italianul Maurizio Cattelan, care a fost instalat, în cadrul unei expoziţii, în Palatul Blenheim, locul unde s-a născut Winston Churchill, a fost furat, potrivit BBC.

Hoţii au pătruns în palatul din Oxfordshire în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei locale 04.50, şi au furat opera de artă, potrivit poliţiştilor britanici, care, între timp, au arestat un bărbat în vârstă de 66 de ani.

Hoţii au provocat şi distrugeri mari, pentru că toaleta era funcţională.

Vasul de toaletă realizat din aur de 18 carate a fost instalat la jumătatea lunii august în incinta Palatului Blenheim şi putea să fie folosit de vizitatori. Totul urma să se petreacă cu o limită strictă de timp, fiecare utilizator beneficiind de maximum trei minute.

Vasul de toaletă fusese instalat în camera din faţa încăperii în care s-a născut Winston Churchill, cel care a fost premier al Marii Britanii între anii 1940 – 1945 şi între anii 1951 – 1955, iar vizitatorii puteau să facă rezervări pentru utilizarea operei de artă cu o valoare estimată la 1 milion de lire sterline.

Un bilet la expoziţia care aduna şi alte lucrări cunoscute ale artistului italian costa 27 de lire sterline.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.