Ministrul Sanatatii, demis! Tara in care decizia a starnit proteste: „E absurd”

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro l-a demis pe ministrul Sănătăţii după o dispută privind răspunsul în criza provocată de coronavirus, iar decizia lui a stârnit un val de proteste, informează The Guardian.

„Tocmai am fost înştiinţat că am fost demis de preşedintele Jair Bolsonaro”, a anunţat joi Mandetta pe Twiter. „Vreau să mulţumesc pentru ocazia care mi-a fost dată să gestionez serviciul nostru sanitar şi să planific lupta noastră împotriva epidemiei cauzate de coronavirus, această mare provocare pe care sistemul nostru sanitar este pe punctul de a o înfrunta”.

La scurt timp, Bolsonaro a spus că despărţirea de Mandetta a fost „un divorţ de comun acord”, dar a semnalat că nu a fost mulţumit de poziţia adoptată de fostul ministru referitor la impactul coronavirusului asupra economiei.

Ministrul Sanatatii din Brazilia, demis in plina criza de coronavirus

„Ştiu… viaţa este nepreţuită. Dar economia şi locurile de muncă trebuie să revină la normal”, a spus preşedintele, care l-a prezentat pe noul ministru al Sănătăţii, Nelson Teich, oncolog, care a fost CEO al unui grup de clinici private.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *