Ordonanța Militară Nr 9. Ce se va întâmpla.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că zilele în curând va fi promulgată Ordonanța Militară nr.9. Potrivit acestuia, Ordonanța militară este legată de reglarea procedurilor pentru zona de sud, granița cu Bulgaria.

Ordonanța Militară nr. 9 anunțată înainte de Paște
Joi, Ministrul Marcel Vela a anunțat ce prevede noua ordonanță

Ludovic Orban, Raed Arafat şi Marcel Vela au participat la o şedinţă de lucru, neanunţată, la sediul MAI, care s-a încheiat în urmă cu puţin timp. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat aprobarea ordonanţei numărul 9.

Redăm din declarațiile Ministrului de Interne:

-Evitați aglomerările, dacă mergeți la cumpărături și interacțiunea cu alte persoaen. Nu mergeți în vizite și nu primiți oaspeți de Paște.

-Am ajuns la un acord cu BOR pentru a ne asigura că Lumina Sfântă ajunge la toți românii care își doresc asta

-Vă asigur că MAI și structurile partenere nu se relaxează îna ceastă perioadă. Zilnic vor fi la datorie jandarmi, polițiști pompieri și toți angajații altor unități partenere îna ceastă perioadă.

-Astăzi am semnat și am prezentat premierului ordonanța militară nr. 9, a anunțat Marcel Vela

-Am prelungit suspendarea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, SUA, Belgia, Olanda, Iran, Franța și Germania.

-Excepția la normele de izolare pentru navigatori. Dacă nu prezintă simptome ale Covid-19, toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca șoferii camioanelor de marfă.

-O altă prevedere este legată de lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, care sunt exceptați e la izolare dacă nu prezintă simptome ale Covid-19.

-Piețele rămân deschise și în această perioadă

– Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă, este foarte important să avem puterea să îminăm latura spirituală cu cea a prevenirii acestui perfid inamic

– fac apel să respectăm ordonanţele militare şi inclusiv recomandările BOR

– starea de urgenţă a fost prelungită, avem toţi dincolo de orice un duşman comun

Conform Ministrului de Interne, Marcel Vela, în următoarele zile va fi emisă Ordonanța Militară numărul 9.

Potrivit acestuia, ordonanța va fi legată de reglarea procedurilor pentru zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *