Prima reacție a lui Kovesi după validarea din Consiliul UE pentru șefia Parchetului european

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, că votul din COREPER şi votul din PE în favoarea sa pentru postul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

“Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, procurorii şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc”, a declarat Kovesi.

Ea şi-a exprimat convingerea că o astfel de reuşită, dacă se va finaliza, va fi un semn că, în ciuda tuturor obstacolelor, în cele din urmă profesionalismul şi consecvenţa sunt cele mai importante pentru a reuşi.

„Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi la un post de radio

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *