Primul medicament care ucide coronavirusul. Remdesivir s-a dovedit eficient împotriva noului virus

Medicamentul Remdesivir s-a dovedit a fi un bun tratament în combaterea coronavirusului, după ce a fost făcut un test pe mai bine de 1000 de oameni infectați cu noul virus din întreaga lume.

Medicamentul care tratează coronavirusului

loading...

Testele clinice arată că medicamentul Remdesivir ajută la vindecarea pacienților infectați cu coronavirus. Potrivit Instituțiilor Naționale pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii, pacineții cu forme avansate de coronavirus au primit medicamentul și s-au recuperat mult mai repede decât pacineții care au fost tratați cu ajutorul unei proceduri placebo.

Un studiu clinic a fost efectuate pe 1.063 de pacienți, iar rezultatul a arătat că tratamentul ucide virusul. Conform specialiștilor, durata medie de recuperare a durat 11 zile tratați cu Remdesivir, iar pentru cei tratați cu procedura placebo recuperarea a durat 15 zile.

Rezultatele preliminare arată că pacienții care au primit Remdesivit au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuși unei proceduri placebo.

Mai mult, rezultatele arată că rata mortalității este de 8,0% în cazul grupului care a primit Remdesivir, față de 11,6% pentru grupul din procedura placebo.

Președintele SUA Donald Trump și dr. Anthony S.Faucii sunt de acord cu acest tratament și speră ca medicamentul va reduce numărul de decese.

Ce este Remdesivir?

Potrivit cercetătorilor, Remdesivir este un antiviral care oprește reproducerea virușilor. Medicamentul a fost creat de o companie de biotehnologie din California, care l-a produs inițial pentru a trata Ebola, dar niciodată nu a fost aprobat de autoritățile de reglementare.

În luna martie, compania Gilead a primit un statul de medicament orfan pentru Remdesivir de la Administrația Trump, dar ulterior aceasta a renunțat la acest statut pentru a accelera aprobarea medicamentului.

Doctorul Faucii este de părere că acest medicament ar putea fi un început în tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Pe de altă parte, medicii din China nu a demonstrat niciun beneficiu semnificativ din punct de vedere statistic pentru cei care folosesc Remdesivir. Așadar, speciliștii susțin că dacă Remdesivir a fost luat în primele 10 zile după ce s-au dezvoltat simptomele, pacienții și-au revenit, în 18 zile.

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *