RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL! AFLĂ DACĂ ÎN ZIUA DE PAȘTE LA PĂRINȚI SAU BUNICI CU DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. “RECOMANDĂRILE SUNT CLARE!”

Raed Arafat a anunțat că în perioada Sărbătorilor Pasacale este indicat să nu mergem în vizită la rude și apropiați, distanțarea socială fiind obligatorie cât timp România este în plină pandemie de COVID-19. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) susține că dacă vom respecta regulile impuse de autorități putem scăpa mult mai repede de izolare.

Sunt Floriile, este Paștele catolic, vine Paștele ortodox și este foarte imporant să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze buncii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta pentru binele tuturor.

Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului de cazuri și să fie infectate mult mai multe persoane.

Dacă se respectă regulile impuse și mai suportăm o perioadă să stăm în casă, este posibil să ajungem să ne scadă numărul, fără să ajungem în situați altor țări, dar acest lucru depinde foarte mult de noi toți, nu numai de autorități„, a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Întrebat dacă românii pot merge în ziua de Paște la părinți sau bunici doar cu declarația pe propria răspundere în care să fie bifat „Ajutor pentru persoanele în vârstă”, Raed Arafat a răspuns:

Oamenii vor putea să meargă, dar doar dacă merg să ducă mâncarea la ușă acelor persoane și apoi pleacă, doar așa respectă ceea ce au bifat în declarație.

Dacă ei merg să intre și să socializeze și să ducă cu ei copiii ca să-și viziteze buncii, înseamnă că au încalcat recomandările și au pus în risc viața celor în vârstă.

Recomandările sunt clare! Noi nu putem lăsa persoanele fără sprijin, dar când mă duc la el trebuie să stau la distanța, să am mască, nu trebuie să intru în contact foarte apropiat.

Dacă mă duc cu toată familia să facem vizită de 10 minute, poate aceste 10 minute să fie fatale pentru acea persoană, mai ales dacă suntem infectați și nu știm„.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *