Regizorul Alexandru Darie a murit la 60 ani

Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani. Regizorul era internat de aproximativ două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fudneni din Capitală.

Regizorul Alexandru Darie a murit la 60 ani

Fiul regretatului actor Iurie Darie, a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani. Ducu Darie avea ciroză și era pe listele de transplant hepatic, dar în ultimele luni starea regizorului s-a agravat.

Ducu Darie a pierdut lupta cu boala la Spitalul Clinic Fundeni din București. Vestea tragică a confirmat-o mama sa vitregă, Anca Pandrea.

La începutul lunii septembrie, regizorul a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o gravă problemă la plămâni.

Ducu Darie regizor de filme

Alexandru Darie, a fost născut pe 15 iunie 1959, într-o familie mare de artiști. Iurie Darie și Consuela Roșu au fost părinții marelui regizor. După cum spunea acesta, încă de la o vârstă fragedă a crescu în teatru. Părinții lui îl luau la repetiții, motiv pentru care a devenit la rândul lui un mare regizor. Ducu Darie a studiat regia de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Alexandru Darie a regizat în SUA la Performing Arts Centre, New-York Mizantropul, de Moliere și Cabala bigoților, de Mihail Bulgakov, iar în 1992 acesta s-a angajat regizor artistic la Teatrul Bulandra. Alexandru Darie a montat în Japonia Omul cel bun din Seciuan, de Bertolt Brecht. De asemenea, În 2002, Alexandru Darie a devenit directorul prestigiosului Teatru Bulandra din București, iar în decembrie 2006 a fost ales președinte al Uniunii Teatrelor din Europa cu sediul la Paris.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.