România, tot mai aproape de Scenariul 5 de coronavirus. Urmează Ordonanța Militară 10

Ordonanța Militară 10. Scenariu 5 coronavirus. România este tot mai aproape de Scenariul 5 de coronavirus. Și, în acest context, cel mai probabil, urmează Ordonanța Militară 10 prin care se vor impuse noi restricții.

Ordonanța Militară 10. Scenariu 5 coronavirus. Cazuri de COVID – 19

Pandemia Covid-19 a transformat radical viața românilor și nu numai. Momentan, ne aflăm în Scenariul 4 al Stării de Urgență, însă, din păcate, țara noastră se pregătește să intre în Scenariul 5.

Potrivit specialiștilor, vârful pandemiei ar urma să aibă loc după sărbătorile pascale. Motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne ar urma să anunțe, săptămâna viitoare, o nouă ordonanță militară, pentru a ține în frâu numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus: 8.418, în acest moment, potrivit informațiilor furnizate de Grupul Strategic sâmbătă, la ora 13:00.

Ordonanța Militară 10. Scenariu 5 coronavirus. Noi restricții

Astfel, una dintre principalele măsuri ale Ordonanței Militare nr. 10 va fi măsura suspendării zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira.

Ca și în cazul ordonanțelor anterioare, această măsură nu se va aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

scenariul 5 coronavirus ordonanta militara 10

Declarația pe propria răspundere

O altă măsură prevăzută de Ordonanța Mlitară nr. 10 ar putea fi schimbarea declarației de propria răspundere – care a dat mari bătăi de cap românilor -, sau, cel puțin, a modului de completare și de prezentare a ei. Și, totodată, nu ar fi exclus să fie înăsprite amenzile, pentru a determina populația să respecte măsurile precedente.

În acest moment, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice: între 10.000 de lei și 70.000 de lei.

Scenariul 5 de coronavirus a fost anticipat

Scenariul 5 a fost anticipat chiar de Ministrul Sănătății, în urmă cu mai bine de două săptămâni. „Momentan, avem doar Scenariul 4, ce trebuuie gestionat. Avem 2.000 de infectări cu coronavirus și nu ne gândim la Scenariul 5 sau 6. Dacă avem doar aceste 2.000 de cazuri, este un scenariu ușor. Dacă apar noi cazuri sau cazuri critice și severe, atunci va fi un scenariu greu„, spunea Nelu Tătaru pe 3 aprilie.

Din păcate, cele 2.000 de cazuri de la începutul lunii s-au transformat, acum, în mai bine de 8.000, apropiindu-ne amenințător de borna de 10.000, borna care implică intrarea României în Scenariul numărul 5, care va aduce, de la sine, o serie de noi Ordonanțe Militare și, bineînțeles, alte interdicții.

Ar putea fi afectat atât intervalul orar al părăsirii domiciliului, cât și formatul declarației de proprie răspundere. Totodată, după Suceava și Tândărei, alte localități vor urma să fie închise, nefiind exclus ca Bucureștiul – care se apropie de borna celor 1.000 de cazuri – să fie carantinat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *