Românii vor ieși din case fără bilet de voie, dar numai în localitate. Cum se va circula după 15 mai

Președintele Iohannis a anunțat că după 15 mai, românii vor putea ieși din case fără declarația pe proprie răspundere, dar doar în localitate. De asemenea, circulația între localități este permisă în situații excepționale.

Românii se vor putea deplasa fără declarație pe proprie răspundere

loading...

Klaus Iohannis a susținut marți seara prima conferință de presă de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România. Președintele țării a ținut să sublinieze faptul că 15 mai nu înseamnă revenirea populației la normalitate.

Așadar, românii vor putea circula fără declarația pe proprie răspundere, dar doar în localitate, iar cei care vor să circule între localități trebuie să spună motivul deplasării.

Conform acestuia, relaxarea restricțiilor se va face treptat, pentru a nu exista mai multe cazuri de coronavirus. Mai mult, șeful statului a precizat că nu se știe dacă la 15 mai România va scăpa de starea de urgență.

Este posibil ca în următoarea perioadă, cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus și numărul deceselor să crească dacă românii nu respectă restricțiile impuse de autorități.

„Vor rămâne multe restricții. O să ne întâlnim maximum câte trei, nu vom putea să ieșim la restaurant sau la mall, sau să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios”, a anunțat Iohannis.

Stare de alertă după 15 mai

Potrivit Antena 1, după expirarea stării de urgență pe 15 mai, este posibil să fie elaborată starea de alertă, ceea ce înseamnă că restricțiile vor continua pentru români.

Deși se așteaptă la dupa 15 mai parcurile să fie deschise, autoritățile vor la această decizie la momentul potrivit. Singura distracție pentru români va fi o plimbare în natruă după 15 mai, teatrele și cinematografele fiind închise și după 15 mai.

Românii care se gândesc să își petreacă unele momente în restaurante, vor fi dezamăgiți pentru că acestea nu vor fi deschise prea curând. Autoritățile sunt de părere că riscul de infecție este mult prea mare dacă acestea vor fi deschise.

Acestea s-ar putea deschide după 1 iunie, dar persoanele vor fi nevoite să păstreze distanța între mese, să fie un număr maxim la o masă, iar personalul care servi trebuie să poarte mănuși și mască.

Președintele țării a menționat că relaxarea restricțiilor va veni treptat și va depinde de evoluția de coronavirus.

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *