Schimbarea la faţă a PSD. Viorica Dăncilă face ordine în partid

A fost încă o zi de foc pentru PSD, care a reuşit să păstreze şefia Camerei Deputaţilor. După negocieri aprinse, purtate până în ultima clipă, Marcel Ciolacu a luat locul lăsat liber după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Este prima victorie a social-democraţilor după două zile de cumpănă. Aseară, la finalul a trei şedinţe-maraton, noua conducere a partidului a luat atitudine şi o serie de decizii surprinzătoare.

Cu un discurs liber şi un mesaj tranşant, Viorica Dăncilă a criticat pentru prima oară deschis politicile impuse de fostul său şef.

Nu am vrut să dau OUG pe justiție că nu am considerat că nu este corect. Și nu am dat! Nu vreau să mă întorc la insistențele domnului Dragnea. Au fost mai multe insistențe. Au fost mai multe pe linie de partid – Viorica Dăncilă, premierul României

Tot ea a condus şedinţa PSD, prima de după condamnarea lui Dragnea. O întâlnire în care partidul şi-a ales noii şefi. Chiar pe cei care anul trecut îi cereau demisia fostului lor lider.

În schimb, oamenii consideraţi apropiaţi de Liviu Dragnea au rămas fără funcţii. Rodica Nassar a fost numită secretar general în locul lui Codrin Ştefănescu, iar Lia Olguţa Vasileascu nu mai este purtător de cuvânt al partidului.

Şi aseară, dar şi în această dimineaţă, premierul a lăsat să se înţeleagă că foştii membri PSD se pot întoarce în partid.

Vrem sa deschidem larg porțile și cei care vor sa vină alături de noi vor fi bineveniți – Vorica Dăncilă

Victor Ponta nu a răspuns apelulului. Însă parlamentarii săi au susţinut PSD la votul pentru preluarea şefiei Camerei Deputaţilor. A primit la schimb recunoaşterea grupului său parlamentar. Iar Marcel Ciolacu a fost numit noul şef al Camerei Deputaţilor, în locul lui Liviu Dragnea. A obţinut 172 de voturi din cele 149 necesare. Contracandiata lui, Raluca Turcan, susţinută de PNL, USR şi PMP a avut doar 100 de voturi.

Marcel Ciolacu, a fost, de asemnea, unul dintre principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea şi semnatar al scrisorii puciştilor care i-au certut demisia anul trecut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *