Un bătrân italian și-a împușcat „badanta”. Se temea că femeia voia să-l otrăvească

Un bărbat italian în vârstă de 78 de ani, Salvatore Sorrentino, din Albenga provincia Savona, s-a sinucis miercuri 18 septembrie după ce mai întâi a tras cu arma asupra femeii care avea grijă de dânsul.

Pensionarul se temea că îngrijitoarea, care îi administra medicamentele, voia să-l otrăvească. Într-un raptus a încercat să o omoare împușcând-o cu un pistol, apoi s-a sinucis. Bătrânul a fost tratat în trecut pentru un accident vascular cerebral și suferea de un sindrom depresiv persecutor.

Elena Lukyanets, are 46 de ani și este de origine rusă. A fost împușcată în braț și în zona pieptului. Viața i-a fost salvată de firele metalice din bustul pentru spinare pe care femeia îl purta în momentul în care bătrânul italian a tras asupra sa, scrie Il Messaggero.

„A început să strige, să se agite, a luat arma și m-a împușcat. Am fugit, am ieșit din casă pe terasă și am intrat la vecini. Nu a fost nicio ceartă între mine și el înainte, totul s-a iscat din senin, repeta mereu că îi dădeam medicamente ca să-l omor. Sunt în viață printr-o minune!”, spune îngrijitoarea.

Vecina care a salvat-o pe femeia rănită a declarat anchetatorilor: „M-am trezit deodată că se aud împușcături și țipete. Apoi am văzut-o pe femeia care avea grijă de vecinul meu alergând îngrozită pe terasă. Am ajutat-o să intre la mine, pierdea sânge și era în stare de șoc. La început am crezut că se întâmplă ceva pe stradă, apoi am văzut-o de la fereastră pe îngrijitoare. Din fericire, suntem despărțiți doar de o balustradă și de o plantă care a urcat peste ea, a fost ușor să ajungă la noi. Suntem la primul etaj, dar este destul de ridicat. Era îngrozită! Mi-a spus că trebuiau să meargă împreună la piață, dar el și-a schimbat brusc dispoziția, a acuzat-o de ceva și a împușcat-o.”

Elena Lukyanets a fost transportată imediat la secția de urgență a spitalului Santa Corona. Din fericire, în urma agresiunii a fost rănită în mod superficial și viața sa nu este în pericol.  În schimb, bătrânul, fost proprietar al magazinului de bijuterii „Angolo d’Oro” din Albenga, a murit imediat după ce s-a împușcat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *