Un virusolog italian susține că a găsit remediul pentru coronavirus

Teoriile unui virusolog din Napoli, Giulio Tarro, au stârnit numeroase dezbateri în ultimele zile, dar nu au trecut neobservate. Acesta susține că ar fi găsit remediul care ar putea ucide virusul în 48 de ore. 

Virusologul Giulio Tarro, în vârstă de 82 de ani, a fost elevul lui Albert Sabin, inventatorul vaccinului anti-poliomielită. Specialistul pretinde că ar fi găsit deja remediul împotriva virusului, care ar putea fi ucis în 48 de ore. Acesta se bazează pe seroterapie și constă în folosirea anticorpilor pacienților vindecați pentru tratarea celor infectați. Potrivit declarațiilor sale, 200 de mililitri de plasmă care conține anticorpi reprezintă o cantitate sificientă pentru a fi injectată celor care se luptă cu boala, astfel încât virusul să dispară în termen de două zile. 

loading...

Se pare că acesta, înainte de epidemia de COVID-19, ar fi publicat într-o revistă științifică din Statele Unite un studiu în care propunea seroterapia pentru a combate sindromul respirator din Orientul Mijlociu, cunoscut sub numele de MERS (Middle East Respiratory Syndrome), afecțiune provocată de coronavirusul MERS-CoV.  Visurologul declară că terapia cu plasmă are deja succes în spitalele din Mantova, Pavia și Salerno. 

Giulio Tarro a fost candidat de mai multe ori al Premiului Nobel pentru Medicină și a făcut numeroase cercetări în cadrul unor universități americane. În plus, acesta declară că izolarea nu este metoda optimă de a combate virusul care, de fapt, se răspândește cu ușurință în spațiile închise. Potrivit meteoweb.eu, expertul a afirmat: ”Noi trebuie să folosim armele pe care ni le pune la dispoziție această țară, soarele și marea, pentru a ne vindeca. Virusul, pentru a se răspândi, are nevoie de spații închise, de o proastă ventilație sau sisteme de aerisire necorespunzătoare, temperaturi scăzute sau umezeală. Marea și plaja reprezintă contrariul acestui microclimat propice.”

Teorie specialistului nu sunt, însă, împărtășite de către toți experții din domeniul medical. În ultima săptămână, a avut loc un schimb tăios de replici între acesta și un alt virusolog, Roberto Burioni, care îl consideră pe Giulio Tarro un ”fals expert” în virologie.

loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *