Val de aer polar peste România. Temperaturile scad cu până la 20 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 septembrie – 14 octombrie.

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. 

Astfel, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi ridicate luni şi marţi, valorile urmând să ajungă chiar şi la 32 de grade Celsius.

Miercuri, însă, un val de aer polar va determina răcirea bruscă a temperaturilor. Se răceşte mai ales în nordul şi estul teritoriului, în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

Iar de joi, se răceşte în toată ţara. Temperaturile scad cu până la 20 grade, astfel că în termometre nu vor fi mai mult de 15 – 20 de grade Celsius.

Vremea 16  – 23 septembrie 2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sudvestice. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Prognoza meteo 23 – 30 septembrie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Vremea 30 septembrie – 7 octombrie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, potrivit ANM.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări

Prognoza meteo 7 – 14 octombrie 2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *