Virgina si insarcinata de un… glont – un caz real care uimeste lumea medicala

Desi virgina, o americanca a adus pe lume o fetita, conceputa – potrivit medicilor – datorita unui glont care a strapuns stomacul femeii dupa ce a atins un barbat in testicule, cele intamplate reprezentand al doilea astfel de caz inregistrat vreodata in lume, relateaza Pravda on-line.

Medicii au fost uimiti sa constate ca testul de sarcina a iesit pozitiv, desi femeia era virgina. In noiembrie 1999, Leslie Corbide – o asistenta medicala din contingentul Natiunilor Unite dislocat in Bosnia – a nascut o fetita cu o greutate de 2,5 kilograme. Asa cum s-a dovedit mai tarziu, fetita s-a nascut datorita unui glont.

La 28 februarie 1998, asistenta a fost ranita intr-un schimb de focuri intre Politia militara si un grup de raufacatori, un glont a nimerit-o in partea inferioara a stomacului. Rana s-a vindecat cu succes, iar fata a fost externata. Sase saptamani mai tarziu, insa, ea a venit din nou la medic, acuzand lipsa menstruatiei si faptul ca avea greturi dimineata. Un ginecolog a examinat-o, descoperind ca este virgina, astfel ca a refuzat sa o supuna unui test de sarcina. Cand Leslie a insistat, au facut testul, care a indicat ca femeia era gravida.

Medicii nu au putut explica fenomenul pana cand nu s-au uitat cu atentie in evidentele privind pacientii tratati. A reiesit ca unul dintre politistii care a participat la ciocnirea in care a fost ranita Leslie fusese ranit usor la un testicul. El se afla destul de aproape de fata in momentul in care a fost impuscat, iar medicii au presupus ca glontul a lovit intai testiculele barbatului, fiind impregnat cu sperma, pentru a ajunge apoi in uterul lui Leslie, care a fost astfel inseminata.

O analiza comparativa a genelor copilului si ale tatalui a demonstrat ca presupunerea medicilor a fost corecta.

Profesorul Igor Moiseiev, doctor in stiinte medicale, califica acest caz drept “uimitor”, aratand ca o astfel de situatie a mai fost inregistrata o singura data in istoria medicinei.

O alta “conceptie prin glont” a fost inregistrata in Wiksburg (statul american Mississippi), in timpul razboiului civil dintre nordisti si sudisti, in 1863, fiind consemnata in American Weekly Medicine Journal, din 1864. Un glont care a atins testiculul unui barbat a ajuns in stomacul unei femei, care a nascut apoi un baiat. Medicul care a a deschis misteriosul fenomen petrecut acum 140 de ani a apreciat atunci ca aceasta demonstreaza puterea pe care o are sistemul uman de reproducere.

Totusi, cum a fost posibil ca glontul care a lovit-o pe Leslie sa duca la o inseminare reusita? Igor Moiseiev afirma ca aceasta s-a intamplat in urma unui concurs unic de imprejurari.
Cand a fost ranita, Leslie se afla la mijlocul perioadei menstruale, iar ovulul era pregatit sa vina in contact cu spermatozoidul. Temperatura proiectilului care a atins testiculul barbatului a fost cea potrivita pentru a nu altera lichidul seminal si a transporta in bune conditii spermatozoizii, care erau viabili cand au ajuns in uter si au fecundat ovulul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *