Ziua în care se preconizează că nu se va mai înregistra niciun deces de coronavirus în România

În timp ce autoritățile române se feresc să ofere asemenea pronosticuri, niște cercetători din cadrul Universității Washington a realizat un studiu care oferă această informație. Cu ajutorul unor calcule matematice, specialiștii au putut determina care va fi ziua în care nu vor mai fi înregistrate noi decese de covid pe teritoriul României.

Ziua în care românii n-or să mai moară de covid

Un studiu realizat de Institutul de Măsurători și Evaluare, condus de cercetători ai Universității Washington, a dezvăluit că pe 13 aprilie țara noastră va atinge vârful pandemiei. Tot ei au precizat și care va fi prima zi în care nu se vor mai înregistra decese pe teritoriul României. Iar aceasta va fi 8 mai.

Tot IHME a oferit și informația legată de ziua în care sistemul medical românesc va întâmpina cele mai multe probleme. Aceasta este 11 aprilie, chiar cu două zile înainte de – presupusa – zi în care pandemia va atinge vârful în România. Tot pe 11 aprilie, vor fi necesare 1.301 de paturi în spital, dintre care 299 de ATI. Din fericire, România are deja 1.772 de paturi ATI.

Câte persoane vor muri de noul coronavirus în România

Institutul a oferit și detalii despre numărul deceselor înregistrate pe teritoriul României după toată situația de criză, iar acesta este sub 1000 de persoane. Mai exact, ei estimează că 804 persoane își vor pierde viața până pe 4 august 2020, din cauza virusului covid-19, în România.

IHME (The Institute for Health Metrics and Evalution) se ocupă cu cercetarea problemelor de sănătate cu care se confruntă lumea întreaga. El funcționează sub autoritatea Universității de Medicină Washington, potrivit Mediafax.

La acest moment, singurele informații oferite de autoritățile române pe marginea subiectului sunt legate de faptul că apogeul pandemiei va fi în jurul Sărbătorilor Pascale și că România se pregătește intens pentru orice scenariu. În acest sens, s-a instalat un spital mobil în curtea Institutului „Ana Aslan”, în Otopeni, și o hală în apropierea Bucureștiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *