Cum a obținut asociația lui Alexandru Cumpănașu un milion de lei, ca să realizeze 3 broșuri în Anul Centenar

Ăsta-i domnul care, după ce s-a cățărat pe o tragedie, a anunțat că vrea să devină preşedintele României şi să stârpească toate clanurile interlope! Da’ o vorbă din bătrâni zice: „hei, stai un pic, că hoț la hoț nu-şi scoate ochii”.

Ziarul Libertatea:

Cum a obținut asociația lui Alexandru Cumpănașu un milion de lei, ca să realizeze 3 broșuri în Anul Centenar: peste 600.000 de lei pentru 50 de pagini de copy/paste din Google și Wikipedia

Ministerul Culturii a plătit 12.000 de lei pentru fiecare pagină, aproape cât salariul lunar al președintelui României.

• În august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

• Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în septembrie 2018 o finanțare de 1.000.000 de lei, nerambursabilă, pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent și viitor”.

• Din această sumă, 837.080 de lei au reprezentat drepturi de autor și drepturi conexe, încasate direct de Cumpănașu.

• Trei tipuri de broșuri care au în total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii și dedicate Centenarului, au costat 604.800 de lei, adică 201.600 de lei fiecare.

• Broșurile trebuiau să fie creații proprii, originale ale asociației lui Cumpănașu. În realitate, Ministerul Culturii a plătit pentru texte copiate de pe Wikipedia și de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Printr-o adresă din 4 septembrie 2018, Cumpănașu, în calitate de persoană fizică, a negociat cu propria asociație, cerând mai mulți bani pentru broșuri: “Stimată Doamnă Baltag, vă comunic faptul că onorariul pe care îl solicit pentru realizarea operelor este în cuantum de 660.000 lei”, respectiv câte 220.000 pentru fiecare broșură. “Doamna Baltag” este Simona-Gabriela Baltag, soția lui Cumpănașu. După negociere, Simona Baltag și-a ”convins” soțul să mai lase din preț: “S-a convenit ca domnul Cumpănașu Alexandru să realizeze cele 3 opere pentru o remunerație în cuantum de 604.800 lei, respectiv 201.600 lei pentru fiecare operă în parte”.

Toata stirea pe libertatea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.