Cum fac dragoste eschimoșii, practica ciudată uimeste întreaga lume

Eschimos” este un termen folosit pentru popoarele care trăiesc în regiunea polară. Numărul total al eschimoșilor din regiunile polare se cifrează la aproximativ 175.000, din care 50.000 trăiesc în Groenlanda și circa același număr în Canada (din care 25.000 în regiunea Nunavut la nord de Québec și în Labrador). Comunități importante trăiesc și în Rusia. În Alaska trăiesc 30.000 eschimoși, iar în Ciukotka circa 20.000, potrivit Wikipedia.

Eschimoșii au tradiții care pe europeni i-ar putea șoca de-a dreptul! În primul rând trebuie precizat că încă de la naștere sau din copilărie, fetele sunt promise și sunt învățate să se supună complet bărbatului cu care știu dintotdeauna că se vor căsători.

Mai mult, în cadrul comunităților de eschimoși este permis ceea ce se poate numi ,,schimbul de soții”, un fel de ritual în cadrul căruia un bărbat permite unui alt bărbat să întrețină relații intime cu soțiile sale. Acesta este un ritual care este de obicei asociat cu unele scopuri religioase și primește aprobarea șamanului. Motivul desfășurării acestui ritual este acela de a asigura un climat sau condiții de vânătoare mai bune, potrivit realitatea.net.

Totodată, sub același semn al spiritualității stă și ,,jocul stingerii luminii”, o practică rituală care este de fapt o combinație între rugăciune și orgie. Acest joc se desfășoară astfel: cuplurile căsătorite se adună într-o singură locuință, șamanul contactează spiritele, apoi se sting luminile, după care fiecare persoană întreține raporturi intime cu o persoană de sex opus cu care nu este căsătorită. După ce se întâmplă asta, se reaprind luminile. Ideea din spatele acestui ,,joc spiritual” este aceea de a obține cooperarea spiritelor.

Un alt obicei extrem de controversat la eschimoși este ceea ce se numește co-căsătoria. Aceasta înseamnă că două cupluri se unesc cu scopul de a întări din punct de vedere economic cele două familii, mai ales în vremuri de restriște. În general fiecare cuplu își păstrează propria gospodărie și soții se schimbă între ei.

Sursa: realitatea.net

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *