De ce a fost înroşită o temă pentru acasă, deşi aparent rezultatele sunt corecte.

Postarea unui părinte care a criticat-o pe învăţătoarea fiului său a devenit virală pe Facebook. Tatăl elevului a acuzat-o pe învăţătoare că i-a înroşit tema pentru acasă la matematică, deşi rezultatele erau corecte. Învăţătoarea susţine că elevul nu a respectat cerinţele exerciţiilor.

Andrei este elev în clasa a III-a, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din municipiul Suceava. În urmă cu două zile, Gheorghiţă Iacoban, tatăl copilului, a scris pe Facebook că băiatul a fost nedreptăţit de învăţătoarea de la clasă, Camelia Pătraş.

Andrei, la fel ca ceilalţi colegi ai săi, a primit o temă pentru acasă recapitulativă, care a fost corectată, fără a fi pus vreun calificativ.

La una dintre cerinţe, copiii au fost îndemnaţi să scrie „ca înmulţiri adunările repetate 3+3 =; 8 +8+ 8 +8= ”. La primul exerciţiu, Andrei a scris 3×2=6, învăţătoarea i-a tăiat cu roşu rezultatul şi a scris 2×3=6, iar la al doilea exerciţiu, elevul a scris 8×4=32, învăţătoarea a tăiat şi a scris 4×8=32.

Tocmai aceste corecturi l-au determinat pe Gheorghiţă Iacoban să reacţioneze.

“Ce a greşit Andrei în acel test? Practic, nimic, a greşit doar prin faptul că nu face ce fac mai mult de jumătate din colegii lui: pregătire cu doamna învăţătoare.

Aceste lucruri se întâmplă în Suceava, la clasa 3A, Liceu Pedagogic, la doamna învăţătoare Patras Camelia. Nu vreau să spun scopul acestor lucruri, cred că vă imaginaţi. Pe pagina 2 deja a trecut la paranteză [ si(. Sunt curios daca se va sesiza cineva si daca aceasta este materie de clasa a 3-a. Şi de curiozitate 3+3= 2×3 sau 3×2 ? Pe prima pagina. Rog distribuiţi postarea dacă doriti”, a scris suceveanul.

„3+3=2×3 sau 3×2? Andrei a greşit pentru că nu face pregătire cu doamna“

Postarea s-a viralizat. A ajuns la peste 2.000 de distribuiri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *