Despescu: Prin ordonanta militara ar putea fi definit un alt interval orar in care persoanele varstnice pot iesi din locuinte sau ar putea fi prelungit actualul interval

Secretarul de stat in MAI Bogdan Despescu spune ca sunt posibile noi masuri adoptate prin Ordonanta militara privind deplasarea persoanelor in varsta, acesta anuntand ca se analizeaza stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit, care este in prezent de doua ore, avand in vedere numarul mare al celor care ies la cumparaturi la inceputul acestui interval.

„Intelegem nevoia oamenilor de a-si asigura bunurile de strica necesitate, evaluam in permanenta situatia. Daca specialistii vor propune noi masuri, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta cu siguranta va decide in acest sens si daca va decide, va fi dispusa o anumita interdictie prin Ordonanta Militara.

E importanta o analiza inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferentia un alt interval orar, sau poate chiar a mari, pentru ca la inceputul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor sa iasa la cumparaturi” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3, potrivit stirilekanald.ro

Acesta a mentionat ca in Bucuresti actioneaza peste 2000 de angajati ai MAI, militari si politisti locali care se asigura ca sunt respectate masurile dispuse prin ordonantele militare.

Persoanele de peste 65 de ani au la dispozitie intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de stricta necesitate. insa, in utlimele zile, in contextul pregatirilor pentru sarbatoarea de Florii si pentru Paste, in pietele centrale din mai multe orase a fost aglomeratie, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distantare sociala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *