Dr. Alexandru Rafila menționează al doilea vârf al epidemiei de COVID-19 în România

Șeful de la Microbiologie, Alexandru Rafila a venit cu o veste cruntă pentru toți românii! Medicul a spus că va exista un al doilea vârf de epidemie de coronavirus peste câteva luni.

Când va fi al doilea vârf al epidemiei în România?

Potrivit capital.ro, medicul Alexandru Rafila a precizat joi seara, că România se va confrunta cu un al doilea vârf de infectări cu coronavirus.

Conform acestuia, cel de-al doilea vârf al epidemiei va avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

Dacă reușim să menținem un comportament reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții, a declarat Președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, Rafila a declarat că numărul cazurilor de îmbolnăvire de coronavirus va ajunge la 10.000-14.000, până la sfârșitul lui aprilie.

Un lucru bun este faptul că firma Sandoz a donat azitrocină pentru 10.000 de pacienți. „Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formul așa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila.

Nu orice material este recomandat pentru producția măștii de protecție

Alexandru Rafila a precizat că banii nu sunt un pericol în infectarea cu coronavirus. „A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați”

În ceea ce privește producția de măști, medicul a precizat că ar fi indicat ca autoritățile să ia unele măsuri înainte de a obliga cetățenii români să poarte măști.

Șeful de la Microbiologie, a menționat că nu orice material este bun pentru a crea măștile de protecție, deoarece sunt multe materiale care nu pot fi spălate și călcate. Cel mai indicat material folosit pentru producerea unei măști este bumbacul.

Măștile de protecție au devenit obligatorii în mai multe județe din România, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *