O fată de 17 ani a fost salvată la limită de poliţişti, după ce a sunat la „Telefonul copilului”

Seara trecută, în Capitală s-a desfăşurat o misiune de salvare la limită, pentru viaţa unei adolescente. Fata de 17 ani a sunat la Telefonul Copilului şi a ameninţat că îşi pune capăt zilelor.

Adolescenta nu a vrut să ofere informaţii despre localizarea sau identitatea ei, însă a invocat faptul că ar fi abuzată de tatăl vitreg. Imediat, pe fir a intervenit un psiholog care a vorbit cu ea la telefon în timp ce poliţiştii au pornit în căutare. 

După 45 de minute, fata a fost găsită şi transportată la spital, în stare gravă. 

Fata a sunat la Telefonul Copilului şi a ameninţat că îşi pune capăt zilelor

Vă avertizăm că urmează informaţii ce vă pot afecta emoţional! 

„În seara de 12 septembrie, Poliția Capitalei a fost anunțată de Asociația Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. 

Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, răstimp în care a anunțat și Poliția. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora. 

De asemenea, pentru o reacție rapidă, doi polițiști s-au deplasat  chiar în call center , de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informație fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locația sa. 

Cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliției Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla minoră. Astfel s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4. 

Au fost efectuate  verificări în imobil, iar polițiștii din teren au  identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului”, transmite Poliţia Capitalei.

Adolescenta a ajuns la spital

Oamenii legii au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. 

„Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanța, la spital, unde a rămas în grija medicilor”, se mai arată în comunicatul poliţiştilor.

În timp ce medicii încearcă acum să o salveze pe copilă, poliţiştii au deschis o anchetă privind acuzaţiile de abuz pe care aceasta le aduce.

Linia specială „Telefonul copilului” poate fi apelată pentru a solicita sprijin, informaţii sau consiliere la numărul 116 111.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.