Povestea doctorului paralizat care operează din scaunul cu rotile

Ted Rummel este chirurgul ortoped care a reușit să demonstreze tuturor că nu există limite. Atunci când cheagul de sânge pe care îl avea pe coloana vertebrală s-a spart, a rămas paralizat de la mijloc în jos. Însă lucrul acesta nu l-a împiedicat să găsească o cale de a se întoarce în sala de operație.

Ted Rummel avea în medie aproximativ 1,000 de operații pe an. Și o carieră care nu doar că aducea foarte multe satisfacții, dar îl ajutase să își construiască un renume în lumea medicală.

Însă, în 2010 o problemă medicală avea să îi schimbe întreaga viață. Se confrunta deja de 11 luni cu o boală extrem de gravă, după ce fusese diagnostica cu un hemangiom cavernos, respectiv o zonă plin de sânge care se regăsea pe coloana vertebrală.

Atunci medicii s-au temut că acest lucru o să îl lase imediat paralizat și au decis să nu îl opere. Cu toate acestea, în septembrie 2010, cheagul de sânge s-a spart. Și de atunci Rummel a rămas paralizat de la mijloc în jos.

Nu mai putea să stea în picioare. Nu mai putea să meargă. În situația lui, cei mai mulți oameni ar fi ales să se retragă. Nu și Rummel care a continuat să lucreze de dragul pacienților săi. În ciudat tuturor complicațiilor medicale și a șanselor infime pe care i le dădea toată lumea, Ted Rummel a găsit o cale să se întoarcă în sala de operație.

Medicul care salvează vieți din scaunul cu rotile
După un an a revenit în spital și a început să opereze din nou. Datorită unui scaun cu rotile care îi permite să stea în picioare, a exercițiilor fizice pe care le face zilnic și, mai ales, a suportului pe care îl primește din partea familiei, Ted Rummel poate acum să opereze fără probleme. Iar astăzi, oameni din toată lumea călătoresc în Missouri pentru a fi operați de el.

Mâinile dibace și ochii experimentați îl ajut pe Rummel să continue să aibă o carieră de succes ca medic chirurg ortoped. Ted Rummel lucrează la Progress West HealthCare Center și la Barnes-Jewish St. Peters Hospital. Iar pacienții au de ce să străbată toată țara pentru a ajunge pe mâinile lui. Și asta pentru că, știu că Rummel le înțelege cel mai bine durerea, suferința, boala:

“Acum îmi înțeleg pacientul. După ce treci prin toate lucrurile prin care am trecut eu, devii un ascultător mai bun și, în mod clar, ești mult mai empatic. Acum îi înțeleg mai bine și știu cum boala pe care o au le poate afecta viața. Acum știu cum este să nu poți să-ți folosești mâinile sau picioarele” – sursă: My Modern Met

În sala de operație simte că trăiește cu adevărat
În pofida condiției sale medicale, Rummel simte că este liber. Își amintește că atunci când a rămas paralizat primul lucru l-a care s-a gândit a fost că nu o să mai poată opera, că viața sa, așa cum o știa până atunci, avea să fie complet ștearsă. Și atunci și-a promis că avea să se întoarcă în sala de operație, indiferent de ce ar trebui să facă pentru asta.

Și exact asta a făcut. Prima dată a avut în sala de operație un alt medic care să îl supraveghe și să îl ajute în caz de nevoie. Atunci când intră în sala de operație simte că își regăsește o parte din viața sa anterioară. Că toată suferința pe care a trăit-o în ultimii ani nu mai există.

Povestea doctorului Ted Rummel ne demonstrează că nu există limite atunci când îți dorești cu adevărat ceva. Că dacă ai suficientă putere, încredere și pasiune poți reuși orice.

Povestea lui Rummel ar trebui să ne ajute să avem mai multă încredere în visurile noastre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *