Raed Arafat, mesaj transant: „Riscam sa ne intoarcem la o situatie mai grava”

Raed Arafat a declarat ca pentru o perioada de timp „va trebui sa convietuim cu virusul” si a atras atentia publicului asupra faptului ca riscul de a nu respecta regulile pentru a preveni raspandirea coronavirusului si relaxarea prematura prezinta riscul „sa ne intoarcem la o situatie mai grava”

Secretarul de stat a fost intrebat cand vor putea oamenii sa merga in baruri si restaurante. Raed Arfat a oferit un raspuns transant

„Nu se va intoarce totul exact cum a fost inainte. Sunt masuri care vor afecta economia, pentru a fi redeschise anumite domenii, dar nu se face totul peste noapte. Sunt lucruri care se analizeaza, vor fi implementate gradual aceste masuri, masurile de distantare, igiena si protectia cailor respiratorii, sa protejezi pe altii, mai ales, purtand o masca, astea vor fi, probabil, parte din viata noastra. Masca, incet-incet, va deveni un accesoriu necesar in unele zone, spatii publice, spatii inchise, nu neaparat cand te duci pe strada si esti singur”, a specificat Raed Arafat la Realitatea Plus.

Restaurantele si barurile mai trebuie sa astepte

„Colegii de la INSP lucreaza pe aceste aspecte si analizeaza riscuri, acum orice as spune ar fi o pura speculatie. Sa asteptam inca un pic pana avem rezultatele analizelor si sa vedem care sunt recomandarile”, a spus Raed Arafat.

„Vom incepe sa convietuim cu virusul si va mai dura o perioada pana cand vom incepe sa revenim la statusul de normalitate care a fost inainte si de aici, totul depinde de populatie. (…) La momentul in care incep masurile de relaxare responsabilitatea este mai mare de partea populatiei. Repet, este munca de echipa, nu poate sa vina rolul numai din partea autoritatilor, este si rolul populatiei care trebuie sa respecte niste reguli”, a mai explicat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *