Adelina, fetiţa care a aflat de Crăciun că are leucemie, s-a vindecat

Adelina, fetița de 11 ani din Piatra Neamț care a aflat de Crăciun că are leucemie, a învins boala. Lupta încă nu s-a încheiat, dar micuța nu mai are nevoie de transplant, iar maladia este în remisie, au confirmat medicii.

Anul trecut, în preajma Crăciunului, când cei mai mulți copii se bucură de vacanță și cadouri, Adelina a primit un diagnostic crunt: suferea de leucemie. Transfuziile au început la scurt timp, copila fiind internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, secția oncologie, în stare gravă.

Două luni mai târziu și după eforturi uriașe, copila ajungea în Italia, pentru tratament specializat. Era doar începutul chinului.

Acuzaţii grave de furt

O tânără din Constanţa, care a organizat o strângere de fonduri pe Facebook pentru Adelina, a fost acuzată că ar fi furat toţi cei 40.000 de euro strânşi de la oamenii impresionaţi de povestea dramatică a fetiţei. În cele din urmă, situația delicată a fost rezolvată, iar banii au ajuns la micuță.

Adelina a mers curajoasă mai departe, luptând cu “răceala” de care nu mai scăpa. A urmat cinci cure chinuitoare de chimioterapie, iar trupul ei a răspuns pozitiv. Acum, copila nu mai are nevoie de transplant, iar maladia este în remisie.

Anunțul a fost făcut de Catrinel Dana Cojocaru, jurnalista care a adus cazul Adelinei în atenția presei și care s-a ocupat în tot acest timp de soarta micuței.

“Acum puțin timp părinții au primit confirmarea faptului că Adelina NU mai are nevoie de transplant și ca boala este in remisie celulară! Asta înseamnă că 5 cure de chimioterapie care au atârnat de micuțul organism toate speranțele și rugăciunile noastre, au avut efectul dorit : Adelina e bine și va reveni acasă, peste câteva săptămâni, sănătoasă”, a scris Catrinel Dana Cojocaru pe pagina personală de Facebook.

Nu uita sa distribui acest articol si prietenilor tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.