UN BĂRBAT DIN SUCEAVA A FOST AMENDAT PENTRU CĂ S-A DUS CU MAȘINA LA SPĂLĂTORIE

Deși ministrul de Interne a anunțat că este permis ca oamenii să meargă cu mașina la spălătorie atunci când este necesar, un bărbat din Suceava a fost amendat cu 2.000 pentru acest lucru.

Mai mulți cetățeni s-au plâns de amenzile abuzive care au curs în ultima perioadă. La fel a pățit și un bărbat din Suceava care a mers cu mașina la spălătorie, iar acolo a fost amendat chiar daca avea asupra lui o declarație pe propria răspundere. Conform ultimelor anunțuri cetățenilor li se permite această activitate și nu trebuie sancționați. Însă se pare că nu așa au stat lucrurile și pentru bărbatul din Suceava.

Deşi bărbatul avea declaraţia pe proprie răspundere la el, un poliţistul l-a amendat, notează Monitorul de Suceava. Chiar și atunci când colegul de patrulă a căutat pe internet şi a aflat că deplasările cu maşina la spălătorie sunt permise, agentul a rămas ferm și a continuat sancțiunea.

„Am plecat de la domiciliu cu declaraţia pe proprie răspundere completată cu destinaţia Magazin, fiind cel mai apropiat, şi apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de poliție şi tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaraţia şi actul de identitate.

Poliţistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă şi aroganță mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliţiei, salvării şi taximetriştilor şi că doreşte să mă amendeze.

Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Vela sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI şi că dacă în ordonanţă nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează şi că scopul lui este de a aplica doar ordonanţele militare.

Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat şi a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziţie. Colegul părea că nu este întru totul de acord cu acţiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras în maşină”, a declarat bărbatul amendat pentru sursa citată.

Poliţiştii au justificat comportamentul agentului spunând că astfel de situaţii sunt posibile pentru că prevederile care vin de la MAI se schimbă foarte des, iar agenţii care sunt mai tot timpul pe străzi nu sunt mereu la curent cu ele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *