Italia: imigranți dau foc adăpostului unde se aflau în carantină

Incidentul a avut loc într-un adăpost din zona Torre Maura, situată în estul Capitalei. Imigranții aflați în interiorul structurii au făcut să izbucnească o revoltă de proporții și au dat foc la saltele și la mobilă. O persoană a fost rănită și transportată la spital.

Potrivit autorităților locale, revolta în centrul pentru imigranți a izbucnit după ce câțiva dintre aceștia au vrut să părăsească adăpostul, în ciuda măsurilor restrictive impuse de Guvernul Conte care a semnat recent un decret pentru prelungirea stării de urgență până la data de 3 mai.

Conform unor surse, responsabilii de incident cereau de mai multe săptămâni să fie testați pentru coronavirus. Martorii au afirmat că ar fi putut avea loc un incendiu de proporții dacă nu s-ar fi intervenit la timp.

Cu o săpătămână în urmă, adăpostul fusese ținta unor proteste în timpul cărora mai mulți locuitori din zonă au aruncat cu pietre în geamuri, după ce s-a răspândit vestea că există imigranți confirmați pozitiv în cadrul structurii. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *