Raed Arafat, un nou anunț despre vacanța de 1 mai: „Nu vă faceți planuri!”

Vacanța de 1 mai este aproape, însă autoritățile ne sugerează să stăm în case. La fel ca de Paște, măsurile impuse trebuie respectate. Specialiștii preconizează că în următoarele zile va fi atins vârful epidemiei, având în vedere apropierea oamenilor din ultimele zile: fie că a fost vorba de îmbulzeala din piețe, fie de întâlnirile cu familia sau prietenii.

Raed Arafat, un nou anunț despre vacanța de 1 mai: „Nu vă faceți planuri!”

Raed Arafat a declarat că nu se poate vorbi de relaxarea măsurilor acum, având în vedere că tocmai au trecut sărbătorile pascale. Ultimele zile au fost unele foarte agitate; oamenii s-au mișcat mult și este așteptat un val de îmbolnăviri. La fel de multă activitate va fi și în vacanța de 1 mai. Oamenii vor încălca din nou distanțarea socială, deși nu e cazul să ieșim la grătare într-o așa situație.

De altfel, Arafat a asigurat că toate măsurile impuse sunt importante. Când oricare dintre măsuri nu va mai fi importantă, va fi ridicată. Momentan, el susține că e devreme pentru astfel de lucruri.

″Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. Dacă noi mergem mai departe și am zis că după 1 mai, deci în cursul lunii mai. Poate că vor fi cândva primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic, poate înainte, după, depinde cum evoluează situația.”, a spus Raed.

Scenariile privind relaxarea restricțiilor vor fi luate în calcul abia atunci când vor fi întrunite trei condiții esențiale: numărul de cazuri noi va scădea susținut mai multe zile consecutiv: modul de răspândire să se transforme dintr-unul comunitar continuu într-unul răzleț, fară apariția unor noi focare, iar sistemul sanitar se va echilibra.

Raed Arafat îi informează încă o dată pe români că toate măsurile impuse până acum rămân valabile. De altfel, îi roagă să fie mai responsabili decât niciodată, în special de 1 mai, și să evite să-și planifice ieșiri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *