Raed Arafat: „Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că după ce vor trece sărbătorile Pascale, este posibil ca autoritățile să mai reducă din măsuri, în funcție de situația cazurilor cu COVID-19.

Ce se va întâmpla după Paști?
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, a declarat marți seara, că după perioada Paștelui, în funcție de cum se va prezenta situația, autoritățile vor lua decizia de a mai relaxa măsurile.

De asemenea, secretarul de stat a declarat că în momentul în care se va renunța la măsurile de urgență prea devreme, România va deveni un focar de infecții. Raed Arafat susține că este nevoie de răbdare pentru a combate întreaga criză.

„La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate, a spus Arafat.

„Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”
Mai mult, Raed Arafat consideră că cetățenii românii ar trebui să se obișnuiască să trăiască cu acest virus pentru el nu va dispărea atât de ușor, dar în tot acest timp este necesară respectarea unor măsuri de protecție pentru a limita răspândirea acestuia.

„Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui„, a declarat Arafat.

Totodată, secretarul de stat face apel la cetățenii români să respecte în continuare măsurile de urgență, chiar dacă e vremea e frumoasă, iar cazurile sunt din ce în ce mai puține.

Ministrul Sănătății anunță că numărul de cazuri va crește

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății declara marți că românii trebuie să rămână în izolare la domiciliu, deoarece în acest moment asta este arma principală în combaterea coronavirusului în România.

Ministrul a subliniat faptul că în două, trei săptămâni, numărul de cazuri și de decese va crește în România, motiv pentru care autoritățile trebuie să fie pregătite pentru această perioadă.

„Mai avem două, trei săptămâni în care vom crește ca și numărde cazuri, vor exista și decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie cu un „dușman” – dacă pot spune așa – necunoscut care are în acest moment doar un tratament simptomatic prin evaluare, până la descoperirea unui vaccin.

Repet, avem în acest moment în unități sanitare în Sibiu care pot face față, avem unități sanitare care au în acest moment echipamente la un stoc mediu”, a spus Ministrul Sanatatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *